Manjeti Mareli osniva firmu u Srbiji

Bez autora
Dec 01 2010

Delegacije italijanske kompanije Manjeti Mareli dolazi danas u Kragujevac i Beograd gde bi sa nadležnim u Vladi Srbije trebalo da osnuju zajedničku firmu koja će tokom naredne godine u Kragujevcu da izgradi potpuno novu fabriku, a u pogonu Mehanička obrada kompanije Fijat automobili Srbije instalira jednu proizvodnu liniju. Ovim se definitivno potvrđuje da, nakon Fijata, dolazi njegov najznačajniji dobavljač Manjeti Mareli, koji posluje u sastavu Fijat grupe. Kompanija Manjeti Mareli i Vlada Srbije potpisali su krajem maja ove godine sporazum o otvaranju industrijskih pogona Marelija u Kragujevcu. Prema tom sporazumu Italijani bi trebalo da izgrade novu fabriku u jednoj od industrijskih zona, na nekoliko kilometara od kompanije Fijat automobili Srbija. Ranije je najavljivano da će fabrika biti izgrađena u industrijskoj zoni Skladište dok je nedavno konačno odlučeno da će taj pogon ipak biti lociran u budućoj slobodnoj bescarinskoj zoni u Korman polju.

Manjeti Mareli osniva firmu u SrbijiDelegacije italijanske kompanije Manjeti Mareli dolazi danas u Kragujevac i Beograd gde bi, saznaje naš list, sa nadležnim u Vladi Srbije trebalo da osnuju zajedničku firmu koja će tokom naredne godine u Kragujevcu da izgradi potpuno novu fabriku, a u pogonu Mehanička obrada kompanije Fijat automobili Srbije instalira jednu proizvodnu liniju.

Ovim se definitivno potvrđuje da, nakon Fijata, dolazi njegov najznačajniji dobavljač Manjeti Mareli, koji posluje u sastavu Fijat grupe.

Kompanija Manjeti Mareli i Vlada Srbije potpisali su krajem maja ove godine sporazum o otvaranju industrijskih pogona Marelija u Kragujevcu. Prema tom sporazumu Italijani bi trebalo da izgrade novu fabriku u jednoj od industrijskih zona, na nekoliko kilometara od kompanije Fijat automobili Srbija. Ranije je najavljivano da će fabrika biti izgrađena u industrijskoj zoni Skladište dok je nedavno konačno odlučeno da će taj pogon ipak biti lociran u budućoj slobodnoj bescarinskoj zoni u Korman polju.

U toj fabrici u kojoj će tokom naredne godine posao dobiti oko 400 radnika u prvoj fazi njenog rada biće instalirane dve osnovne proizvodne linije. Na jednoj će se proizvoditi značajni mehanički sklopovi, kao što su prednja i zadnja vešanja i ostalo, a na drugoj izduvni sistemi. Vrednost ove investicije je oko 60 miliona evra, pri čemu će Italijani da investiraju 50 miliona evra, a država Srbija 10 plus 3,2 miliona evra kojima će da stimuliše otvaranje radnih mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik